Novinky Nová výběrová káva Samambaia

Nová výběrová káva Samambaia

24. 5. 2022

Vychutnej si kouzlo Brazílie!

Tato 100% arabika je charakteristická svou jemnou ovocnou chutí a přirozenou sladkostí. Její bohatá chuťová skladba tě bude bavit!  

Výběrová káva Samambaia je vyrobena z nejkvalitnějších kávových zrn z oblasti Sul de Minas, která je známá perfektními podmínkami pro pěstování kávy.

S naší aplikací CrossCard ji můžeš do 30. května ochutnat za cenu klasické kávy!

Odkud pochazí Samambaia?

Jižní část brazilského státu Minas Gerais nazvaná Sul de Minas patří k oblastem s velmi cenným přírodním bohatstvím. Tento region je místně známý jako Campos dos Vertentes, protože tvoří hranici mezi dvěma důležitými brazilskými povodími: řekami Grande, která teče na jih, a São Francisco, která teče na severovýchod.

Chladné, zelené kopce této oblasti poskytují ideální podmínky pro pěstování kávy, a právě odtud pocházejí jedny z nejlepších brazilských kávových zrn.


Zhlédni video

 

Farma Fazenda Samambaia je členem Asociace brazilské výběrové kávy a patří Henriqu Cambraiovi, jenž zastupuje čtvrtou generaci rodiny, která se věnuje pěstování kávy už od roku 1886. Henrique je otevřený experimentům, pevně věří v sílu neustálého vzdělávání a v zapojení celého týmu, který pracuje na farmě. Zároveň podporuje myšlenku ekologicky udržitelného zemědělství.

Společně se svými zaměstnanci postupně přemísťoval kávovníky tak, aby zlepšil vzájemnou interakci mezi rostlinami a půdou. Díky jeho odhodlání a času, který investoval do svého výzkumu, byly jeho kávy oceněny v několika mezinárodních soutěžích jako jedny z nejlepších odrůd pěstovaných v Brazílii.

 

Více o Fazenda Samambaia

 

Doporučujeme

Podívej se na video! 

Zajímavosti

Proč je výběrová káva výběrová?

„Speciality Coffee“, v překladu výběrová káva, je vyráběna pouze z kávových zrn té nejvyšší kvality, která rostou  v ideálních klimatických a konkrétních geografických podmínkách.

Tato káva musí splňovat řadu důležitých kritérií. Na začátku záleží hlavně na místě, kde se káva pěstuje. Obecně platí, že ve vyšších nadmořských výškách je káva kvalitnější, protože má delší čas na uzrání.

více o výběrové kávě