Čas na pořádný oběd!
Kam na pořádný oběd? Přece do Crossu! Nově jsme pro tebe připravili výhodné obědové menu, které zasytí každého jedlíka. Perfektní volba, jak se najíst chutně, kvalitně ale zároveň rychle a levně!
1. 11. 2022

Týdenní menu
Pondělí
CrossBowl s pečenou dýní a humusem, malý dýňový krém
Úterý
Těstoviny se sušenými rajčaty a mozzarellou, malá tomatová polévka
Středa
Chili con carne, malý fazolový krém
Čtvrtek
Zapečené kuřecí noky se špenátem, malá tomatová polévka
Pátek
Chicken Tikka, malý batátový krém
Od pondělí do pátku si můžeš vybrat z naší pestré týdenní nabídky. Menu se skládá z malé polévky a hlavního chodu. Na pořádném obědě si u nás můžeš pochutnat od 10:30 do 14:30.
Lahodná jídla z celého světa
CrossBowl s pečenou dýní a humusem a dýňový krém
CrossBowl je úžasná vitaminová bomba v jedné misce! Jemně ochucený bulgur doplněný pečenou dýní a pestrou paletou různě upravené zeleniny s cizrnovým humusem, šťávou z limetky a snítkou koriandru.
Dýňový krém připravujeme ze zapečených kousků dýně odrůdy Hokaido. Objevte hřejivou a zároveň lahodou chuť inspirovanou asijským kontinentem.


Těstoviny se sušenými rajčaty a mozzarellou a tomatová polévka
I když se to možná na první pohled nezdá, náš skvělý mix těstovin, bazalkového pesta a sušených rajčat se po zapečení v naší rychlopeci promění v lehký a velmi chutný oběd. Všechny komponenty skvěle propojí mozzarella a dodá jim tu pravou šťávu.
Tomatová polévka je dlouhodobě bestsellerem kaváren CrossCafe. Za lahodnou a plnou chutí stojí vysoký obsah zralých italských rajčat.Tak jako všechny polévky z kuchyně CrossCafe je bezlepková, vegetariánská a neobsahuje přidaný glutamát.
Chili con carne a fazolový krém
Mleté hovězí maso, rajčata a fazolky jsme jemně ochutili směsí koření a špetkou chilli. Servírujeme v kombinaci s křupavými tortilla chipsy a lžící zakysané smetany.
K Chili Con Carne se perfektně hodí lehce pikantní krémová polévka z černých fazolí ochucená jemně zauzenými papričkami Chipotle a ozdobená snítkou koriandru a tortilla chipsy.


Zapečené kuřecí noky se špenátem a tomatová polévka
Možná už jsi u nás ochutnal zapečené noky s rajčatovou omáčkou. Tohle je jejich mladší špenátová verze. Bramborové noky s kousky kuřecího masa ve smetanové omáčce se špenátem a zapečené mozzarellou si rozhodně zamiluješ!
Protože tomatové polévky nemají naši zákazníci nikdy dost, můžeš si ji vychutnat v úterý i ve čtvrtek.
Chicken Tikka s naan chlebem a batátový krém
Cože? Na indickou do Crossu? No jasně! Pečené kousky křehkého kuřecího masa v omáčce dochucené indickou směsí koření podáváme s dozlatova opečeným chlebem naan.
K tomuhle jídlu se perfektně hodí krémová batátová polévka ze sladkých brambor zjemněná kokosovým mlékem.

Obědvej ještě výhodněji!
Dej si trojsložkové menu a ušetři 15 - 20 %
Trojsložkové menu si můžeš složit z: