Boreta
100% arabika
Káva z etiopské Sidamy se zpracovává ručním sběrem nejzralejších třešní. Po vytřídění se pak třešně přemístí na tradiční vyvýšené záhony lemované síťovinou. Jakmile jsou třešně zde, každých 30 minut se otočí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zabránilo se nadměrnému kvašení. Sušení obvykle trvá asi 12-15 dní v závislosti na teplotě a vlhkosti. Po usušení farmáři kávu dopraví do suchého mlýna, kde se zbaví slupek, následně se balí a připravuje k exportu. Proces zachovává kvalitu a jedinečný chuťový profil kávy.
CHUŤOVÝ PROFIL:
Bergamot, borůvková marmeláda, melasa
Další crossshop
Informace o produktech
- Orientační výživové hodnoty výrobků k 24. 4. 2025
(formát PDF) - Alergeny obsažené ve výrobcích k 24. 4. 2025
(formát PDF)